KÖPVILLKOR

KÖP OCH LEVERANSVILLKOR 

Allmänt

Företaget

 

Rättigheter och ägande av Le Mini Macaron i Sverige och leminimacaron.se är: 

 

Scandinavias ApS

Kristiansvej 13

8660 Skanderborg

Danmark


Tel.: +46 0 559 20 720
E-mail: Kontakta Le Mini Macaron Danmark

 

 

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på e-post info@leminimacaron.se

 

KÖP

Vid beställning träffas avtal om köp först när Le Mini Macaron bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits av Le Mini Macaron. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Le Mini Macaron har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och Le Mini Macaron måste kunna fastställa kundens bostadsadress.

 

PRISER

I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Le Mini Macaron inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

 

FRAKT

Fraktavgift 49 SEK - Fri frakt på alla köp över ett värde på 500 SEK. 

All frakt sker enten via GLS pakkeshop eller PostNord MyPack collect.

Ditt paket kommer att finnas för upphämtning hos ditt förvalda utlämningsställe.

 

SKADADE VAROR

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt. Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till: info@leminimacaron.se

 

ANNULLERA EN BESTÄLLNING 

Om du gjort en beställning du vill annullera kan du kontakta vår kundservice (info@leminimacaron.se). Om en order har börjat packas och/eller är skickad har vi inte möjlighet att annullera ordern.

 

ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten.

När varan är mottagen i retur och godkänd återbetalas beloppet till ditt konto inom ett par dagar. 
Om du fått fri frakt när din beställning gjordes och din beställning inte uppfyller kraven för fri frakt efter retur av varan/varorna dras beloppet av för eventuell frakt när vi återbetalar belopp för returnerad vara. Leminimacaron.se tar inte ansvar för en returnerad vara som försvunnit eller gått förlorad under transport på grund av orsaker Leminimacaron.se inte kan styra över. Vi rekommenderar därför att du skickar ett spårbar returpaket.

 

INSTRUTIONER FÖR RETURER 

När du vill returnera en hel beställning eller delar av din beställning ska du skriva ut detta formuläret, fylla i det och lägga det med i paketet där du beskriver varför returnerar varan/varorna samt vilket ordernummer för vilken returen gäller. Har du betalat via manuell banköverföring ska du också informera oss om din IBAN-kod och BIC-kod så att vi kan återbetala beloppet för returnerad vara/varor.

Returer skickas till:
 

Scandinavias ApS

Att: Le Mini Macaron
Kristiansvej 13
8660 Skanderborg

Danmark


OBS! Returer måste skickas direkt till oss! Vi måste ta emot paketet fysiskt av leverantören på vår adress. Vi tar inte emot paket som skickats mot postförskott eller paket som skickats till ombud.

Om en retur skickas till oss på rätt sätt och vi mottar returen kommer vi därefter att registrera returen och därefter kommer vi gå vidare med ärendet enligt överenskommelsen. Observera att det kan ta upp till ca. 2 veckor (beroende på arbetsbelastning) från att vi mottar returen tills att vi registrerar den. 

 

REKLAMATIONER

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss helst via e-post (info@leminimacaron.se) innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.

 

Reklamationsrätten täcker inte fel, skador eller slitage som direkt eller indirekt uppstått till följd av felaktigt bruk, dåligt underhåll, våld eller obehörigt ingripande. Reklamation av fel och problem som upptäcks vid normal kontroll av varan ska meddelas till Leminimacaron.se inom rimlig tid.

 

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

 

KUNDUPPGIFTER OCH KUNDKONTO 

Vi följer PUL (personuppgiftslagen) med hänsyn till förfrågan om registrerade upplysningar.

Vi säljer inte kunduppgifter till tredje part. All information bevaras på en säker plats och är endast tillgängliga för Le Mini Macaron's medarbetare. 

Vid elektronisk betalning används en säker krypterad metod via Webshopsystemet som är godkänt av PBS/NETS.

Vid beställningar efterfrågar vi:
Namn
Postadress
E-postadress
Mobiltelefonnummer

När du genomför en beställning blir du inte automatiskt registrerad kund hos oss.

Vid beställning registreras IP-adressen från vilken beställningen görs. Normalt sett har det ingen funktion med kan komma att användas vid eventuell polisutredning eller rättsliga sammanhang.

 

RESERVATIONER

Leminimacaron.se reserverar sig för eventuell slutförsäljning av varor/produkter och eventuella bild- eller skrivfel på webbsidan. Exempel på detta kan vara felaktiga priser (valutaförändringar, extrapriser och liknande) och felaktig information om lagerantal. Leminimacaron.se behåller rätten att korrigera och rätta eventuella fel och uppdatera information när som helst.

 

TILLÄMPNING AV LAG 

Vid rättsliga tvister Handel av varor/produkter på www.leminimacaron.se tolkas i enlighet med dansk lag. Där tvister löses och hanteras enligt dansk domstol.

 

FORCE MAJEUR

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.

http://www.konsumentverket.se/

http://www.arn.se/